Vi har stein i 100 år til

Vi besøkte Sindre Rørstadbotnen i Røyseth Maskin, avdeling Førde Granitt, en fin sommerdag i juni. Her slo vi av en hyggelig prat om bedriften, steinproduksjon og digitale løsninger.

Sindre Rørstadbotnen er driftsleder i Røyseth Maskin avd. Førde Granitt og har vært ansatt i over 2 år. Han har utdanning innen Anlegg og Bergverk, og har tidligere jobbet med salg og markedsføring. Etter flere år i diverse andre bransjer savnet Rørstadbotnen anleggsbransjen, og søkte jobb hos Røyseth Maskin. Her fikk han ansvar for marked og salg av palleprodukt.

– Å selge stein høres kanskje kjedelig ut for noen, men jeg trives kjempegodt med det og er stolt av å ta del i lokal produksjon. Det er viktig å støtte lokale bedrifter og produkter.

Lokalprodusert til hele landet
– Alt er produsert lokalt, noe som er relativt unikt for bransjen, mange bedrifter velger å bearbeide stein i utlandet. Vi ønsker at hele prosessen skjer lokalt og er miljøvennlig i stedet for å frakte stein på båt og fly, og vi leverer produktene våre i hele landet. Vi samarbeider tett med arkitekter og kunder for å tilpasse produktene etter deres ønsker. Per dags dato har vi fire sager og flere maskiner som gjør dette mulig.

Sindre Rørstadbotnen og det store steinbruddet med stein i 100 år til

God oversikt over timer, prosjekt og maskiner
Røyseth Maskin tok i bruk ProResult ganske nylig, men Rørstadbotnen har mye positiv tilbakemelding å komme med.
– Systemet gjør det mye raskere å føre timer og gir god oversikt over timer og prosjekt. Vi har for det meste tatt i bruk timeregistrering, massekjøring og maskinliste, men vet at det finnes mange muligheter i systemet. Det er viktig for oss å ha kontroll på hva maskinene har blitt brukt til og kunne ta ut historikk på maskintimer og arbeid, og ProResult sitt register på dette fungerer utmerket. Vi kan legge inn alt av kontroller og service på maskinene, så får vi varsling når det er på tide med for eksempel oljeskift, sier Rørstadbotnen.

Sparer tid med digital løsning
– Alt foregikk på papir før vi tok i bruk ProResult. Jeg måtte føre fakturagrunnlag på papir, og noen ganger var det grunnlag for så mye som 100 lass grus. Dette var svært tidkrevende og uoversiktlig. I dag er alt dette digitalisert og til gjengjeld har jeg tid til å drive med det jeg faktisk liker, avslutter Rørstadbotnen. 

Paul Mikalsen fra Proresult og Sindre Rørstadbotnen

Om bedriften
Røyseth Maskin, som kjøpte opp Førde Granitt i 2014, er en maskinentreprenør i Sunnfjord med 38 ansatte. De utfører alt innen grunnarbeid og kan tilby massetransport, spesial transport, knusing og sikting. Røyseth Maskin, avd. Førde Granitt, har lokalt sandtak og steinbrudd. Her produserer og leverer de alle typer grusmasser og murstein av typen Førdegranitt.

Røyseth Maskin, avd. Førde Granitt tilbyr følgende produkt: 

  • Maskinmurstein
  • Håndmurstein
  • Bord og benker
  • Forblending/Veggfasade
  • Trapper
  • Pukk og grus mm.
  • Skifer
  • Utemiljø

Bedriften lager også spesial produkt etter kundens behov.

Kilder: 

https://roysethmaskin.no/ 
https://www.forde-granitt.no/produkt/

Tekst Henriette Hove
Fotografi Paul Mikalsen