Full kontroll på timeføring og HMS/KS

En fin sommerdag besøkte vi Margit B. Roth og Rune Rysjedal i Førde Metallprodukt (FMP). FMP leverer et stort utvalg av tjenester innen ventilasjon- og blikkenslagerfaget, og nytter ProResult til å holde kontroll på timeregistreringen og HMS/KS. For en stund siden hadde FMP tilsyn av DIBK og den besto de med glans.

Roth er daglig leder i FMP og har jobbet i bedriften siden den ble etablert i 1989. Med seg på kontoret har hun Rysjedal som ble ansatt i 2007. Han har erfaring innen elektronikk, og fagbrev i ventilasjon- og blikkenslagerfaget, og er prosjektleder i FMP.

Stort utvalg av tjenester

FMP leverer ventilasjon- og blikkenslagertjenester til boliger, næringsbygg, kontor og institusjoner i Sogn og Fjordane. – I tillegg utfører vi prosjektering av ventilasjon, samt at vi har egen serviceperson knyttet mot ventilasjon. Vi er kvalitetsikret Proffpartner for Flexit, samt servicepartner for Villavent. Vi tilbyr også radonsikring, rengjøring av kanaler og kamerainspeksjon av ventilasjonsanlegg, sier Roth.

– Verkstedproduksjonen vår er godt etablert og vi har et stort utvalg av både materialkvaliteter og farger, sier Roth. Videre forteller Roth om de ulike byggene de har levert tjenester til. – Vi har blant annet levert fasadearbeid til mange av de større prosjektene i Førde, som Førdefjorden Energi, Påbygg 2000 Helse Førde, Hafstad VGS, Rådhuset, Kunstmuseet med flere. I dag er vi delaktig i Kulturskulen, Avinor, Tingretten, privatboliger m.m. – Ventilasjon har en veldig viktig funksjon i dagens byggeteknikk og krav. Dersom man har tette rør vil dette gå utover både utstyret og luftkvaliteten, legger Rysjedal til.

Tim Rune Butz og Artur Galek

En lønnsom investering

I 2016 ble FMP kunde av ProResult, og siden den gang har de også fått skreddersydd en internkontroll HMS/KS løsning. Rysjedal forteller at ProResult har forenklet hverdagen for montørene i timeføringen og ikke minst faktureringen i ettertid. – Alt som skal faktureres blir inkludert umiddelbart. I tillegg er all nødvendig dokumentasjon lagret digitalt. Arbeidsgrunnlag, datablad, kvalifikasjoner, sertifikater o.l. er til en hver tid tilgjengelig for alle i dette systemet. En digital løsning som dokumenterer at alt er på stell er også viktig for å sikre sikkerheten i bedriften. Å ha hele HMS/KS systemet i ProResult fungerer kjempebra, sier Rysjedal.

For ikke lenge siden hadde FMP tilsyn av DIBK. – Da var det helt konge å ha full kontroll. Vi besto med glans, sier en fornøyd Rysjedal. Bjørn Erik Kringstad, (daglig leder i Proresult) og Erling Kjelby (daglig leder Komplett HMS AS) fikk være med som observatør under møtet. – Jeg opplevde det som en veldig lærerik og positiv opplevelse, de var blant annet innom noen kritiske punkt i forhold til HMS/KS som etter min oppfatning var veldig relevante, forteller Kringstad. De hadde spesielt fokus på sjekklister og kvalitetssikring, og bruker man sjekklistene riktig sikrer en at ingenting er glemt og at alt er i henhold til kravene, sier Kringstad.

– Erling har overordnet fagansvar og skreddersyr HMS/KS oppsettene sammen med kundene, i tillegg til at han tilbyr årlig revisjon. Kompetansen hans er veldig spisset og krevende, så vi er veldig glade for at vi har fått til et samarbeid på en så god måte, avslutter Bjørn Erik.

Sparer tid og penger

FMP hadde ingen tilfredsstillende digital løsning før de tok i bruk ProResult. – Det ble ført med penn og papir, og mye av føringen var i papirformat som også måtte oppbevares i henhold til krav. Da sier det seg selv at risikoen for å miste oversikt er større, og en må bruke utrolig mye tid på papirarbeid, forteller Roth. – I dag er alt samlet i ett system, og vi har hatt en enorm besparelse på både tid og penger. Vi bruker flere moduler, blant annet timeregistrering, HMS/KS, dokument og bilder, endringsmelding mm. ProResult hjelper oss å legge frem god dokumentasjon som vi også enkelt kan videresende, det er en genial funksjon, avslutter Rysjedal.

Artur Galek med en av FMP sine maskiner 

Om bedriften

Førde Metallprodukt ble stiftet i 1989 og holder til i Førde, Sogn og Fjordane. Bedriften leverer ventilasjon- og blikkenslagertjenester til boliger, næringsbygg, kontor og institusjoner, og består i dag av 11 ansatte med lang erfaring, hvorav 7 har fagbrev.

FMP sine tjenester:
  • Fasade i stål, aluminium, zink, kobber mm.
  • Båndtekking og tak
  • Ventilasjon
  • Verkstedproduksjon som beslag, pipebekledning, takhatter, kanaler mm.
  • Teknisk isolasjon
  • Mantling
  • Radonvern
  • Prosjektering av ventilasjon og rådgivning i blikkenslagerfaget
  • Lagerføring av ventilasjonsfilter og deler

Kilde: 
www.fmpas.no

Tekst Henriette Hove
Fotografi Paul Mikalsen