Smittesporing basert på mannskapsliste registrering
I følge FHI skal alle nærkontakter til personer med bekreftet covid-19 raskt identifiseres og følges opp. Smittesporing er en del av strategien for å holde covid-19-epidemien under kontroll (FHI, 08.10.20, Smittesporing). Vi har fått på plass en funksjon for å utføre smittesporing i Anleggsterminal basert på innregistreringer gjort på anleggene.
Vi har utviklet en spesialside i Anleggsterminal for å gjøre det enkelt å utføre smittesporing basert på mannskapsliste registrering. Du kan ta ut oversikt og liste over alle personer som har vært innregistrert på samme anlegg og tidsrom som eventuell smittet person. Resultat kan eksporteres til Excel for videre arbeid med varsling/smittesporing.
To ulike utgangspunkt kan kombineres:
Basert på smittefarlige personer
Hvis man har én eller flere personer som er bekreftet smittet kan man starte med å velge inntil ti personer som utgangspunkt. Man velger også hvilken tidsperiode man skal spore ut fra pr. person.
Deretter finner systemet alle anlegg personen har registrert seg inn på i gitt tidsperiode. Hvis person registrerte seg inn mindre enn 12 timer før midnatt inkluderes neste dag også.
Basert på anlegg
Istedenfor (eller i tillegg til) å velge personer man skal spore ut fra kan man velge anlegg, og hvilken periode der har vært smittefarlige personer
Resultat
Ut fra listen med anlegg og datoperiode lages den endelige resultat-tabellen. Denne inneholder navn, firma og telefonnummer for personer som har registrert seg inn på anlegg samme dag som det regnes som smittefarlig.
Som ellers i Anleggsterminal gjelder utplukket fra og med gitt fra-dato, og til (eksklusiv) gitt til-dato.
Alle firma
Smittesporing skjer uavhengig av hvilket firma du har valgt som aktivt. Du vil altså her få se data fra alle anlegg tilhørende firma du er tildelt rolle firma administrator eller firma rapportering på, og alle anlegg du har rolle anlegg administrator eller anlegg rapportering på uten å måtte bytte hvilket firma du er aktiv på. Du kan også skille mellom egne ansatte og underentreprenører.